Pärlan (Rinnen)

 Här i hjärtat av Värmland vid sjön Rinnen finner du avkoppling och storslagen natur..

 

Vill du koppla av, fiska, vandra i skog och natur, paddla kanot, campa bada, eller bara varva ner och kanske mysa framför brasan med en kopp kaffe…

Återhämta dig i den värmländska idyllen och samtidigt ha städer som Arvika och Sunne på nära håll.

Hyr vår stuga, ”Pärlan” på stor sjötomt vid sjön Rinnen i hjärtat av Värmland, belägen med fritt läge på en  egen liten höjd vid sjön, huset i 1½ plan är modernt utrustat med arbetskök, kyl/frys diskmaskin. Matbord i storstugan vid fönster som vetter mot sjön. Vattentoalett, dusch och tvättmaskin. Mysig och effektiv vedspis värmer snabbt upp huset om du känner dig frusen. Eller vill du svalka dig en varm sommardag… det är bara att hoppa i sjön..

    

Huvudbyggnad

Huvudbyggnad, i bottenplan med allrum och matplats framför fönster som vetter mot sjön, soffa att sjunka ner i vid braskaminen. Stort och bra arbetskök med elspis, diskbänk, diskmaskin, arbetsytor, kyl och frys, kaffebryggare, micro. Toalettutrymme med vattentoalett, dusch och tvättmaskin. Från allrummet går en trappa upp till övervåningen där det är lite lägre i tak, här finns en bäddbar soffa för 2 personer som även fungerar som ”filmhörna” samt 2 mindre sovrum. I det ena sovrummet finns en säng med bredd 120 cm och en sovalkov med bredd 120 cm, i det andra sovrummet finns en säng med bredd 105 cm och en säng med bredd 80 cm. Totalt kan 6 personer sova i huvudbyggnaden.

  

Runt huset

Stor anslutande gräsmatta, dvs barnvänligt med spring och lekytor, runt om finns även sluttande ängsmark och med lite tur har ni stugan då bonden låter sina kalvar eller lamm beta på ängsmarker på synligt avstånd från huset. Avståndet från huset till sjön är ca 100 m vilket kan vara en fördel då det skapar ett betryggande avstånd för de allra minsta barnen. Det stora utedäcket blir lätt samlingspunkten med grillning och andra aktiviteter där god överblick även finns över gräsytorna och ängsmarkerna samt ner mot sjön

   

Lillstugan/Sovstugan

Sammankopplat med ett stort utedäck finns lillstugan/sovstugan på drygt 10 kvm. I stugan finns 2  familjevåningssängar, den nedre bädden är extra bred (120 cm).Här kan upp till 4 vuxna sova. Under vinterperioden är lillstugan stängd vilket innebär att enbart huvudbyggnaden är tillgänglig med sina 6 bäddar.

Bilder nedan från sovstugan, här bor även Pärlans pingisbord om ngn blir sugen på en match…

A nya hemsidan 10A nya hemsidan 11

Bryggan

Nere vid sjön finns en egen brygga med badstege , här kan du bada fiska eller ta en tur med någon av våra 2 kajaker, eller vår lilla roddbåt (Jollan) som är tillgängliga för dig som hyr. Här finns även vår vedeldade bastu vid namn ”Tjorven”. Inne från bastun har du sjöutsikt och när det börjar bli för varmt är det bara att doppa sig i sjön.